Påsklov

Inledde mitt påsklov med skolk. Egentligen hade vi skola idag, men jag och Anita tog sovmorgon istället eftersom de flesta inte ens går till skolan. De få som är där sitter och gör mindre än vanligt, man läser något religiöst om påsken och får en bit bröd och en vindruva (istället för vin). Det kändes därför inte som en jätteförlust att sova ut idag. Sedan åkte vi en sväng för att handla det som fattades för att göra världens godaste empanadas (det har fortfarande inte blivit en matblogg).


(Bilden är lånad härifrån: recetasperdidas.com om någon undrar var majsen håller hus.)

Vi gjorde olika typer med ost tillsammans med spenat/majs, champinjoner eller oliver och gräslök. Sedan gjorde vi även en variant med sojakött, paprika, oregano, oliver mm. Vi köpte en deg som liknar smördeg och så gjorde vi även en med fullkornsmjöl.

Det gick ganska kvickt att göra dem och vi fick även lite hjälp av städerskan som brukar komma varje torsdag och som gav oss lite råd. Sedan såg köket ut som ett bombnedslag och vi var helt proppmätta, men vi hade roligt.

Translation -

I began my Eastervacations with skipping clases. Neither I nor Anita were in the mood to get up early, being in school doing nothing and get a piece of bread and a grape (instead of wine). So we took a day of, slept the entire morning, then did we go to the centre, bought the ingredients which were missing to do empanadas.

At lunch time we had made empanadas with cheese and spinach/corn, champignon or olives. We also made some with minced soyameat, paprika and oregano. We bought one puff pastry and made one wholewheatdough. They got delicious. The best empandas I've eaten since I arrived in Chile.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (visas ej)

Hemsida/Blogg:

Kommentar:

RSS 2.0