Utlovad bild

2012-01-17 | 23:59:45 | vardagsliv | 0 Kommentarer
Just det, jag kom på att jag aldrig visade de utlovade bilden. Jag klippte nämligen håret kort, men det syns inte lika bra längre. Här kommer en bild på det iallafall.


Translation -

I dah totally forgotten that I promised you a picture of my hair. The surprise was that I have cut my hair short, it isn't that obvious anymore, but here you have a picture at least.

Villarica

2012-01-16 | 15:08:11 | vardagsliv | 0 Kommentarer
Igår kom vi hem från en liten tripp söderut, närmare bestämt Villarica. Där hade vi hyrt en liten stuga, med utsikt över den här vulkanen.

Vi åkte och badade. Det var ganska fullt på stränderna, men vattnet var klart och varmt, sanden svart och solen stekte.

Det fanns marknader i varje gathörn, med massproducerade, billiga ting i trä, öronhängen och ullsaker, som inte var lika plånboksvänliga.

Det regnade några dar, och då åkte vi till några varma källor uppe i bergen.

 

 

Ett annat vackert ställe som vi stannade vid på vägen till stranden. Landskapet i södern påminde lite om södra Tyskland, fast med vulkaner och lite mer mörkhyade människor. Sedan finns det ganska många tyska influenser, som byggnader, tyska fikamenyer och ett stort ölutbud. Det är kvarlämningar efter det stort antal tyskar som invandrade i mitten på 1900-talet. Jag träffade till och med några ungdomar som pratade bättre tyska än jag, och har bott i Chile hela sitt liv.

 


Nyår

2012-01-15 | 22:39:36 | vardagsliv | 0 Kommentarer
som inte är riktigt lika nytt längre. Jag har varit på ställen där det har varit lite sisådär med internettillgägnlighteten, men nu kommer en liten uppdatering på vad jag har pysslat med de senaste veckorna.
Först var det nyår, då åkte jag till Viña del Mar. Ni får leta upp det i en atlas. Där tillbringade jag en dag tillsammans med min kusin i Valparaiso, en jättegullig stad, som nästan är ihopvuxen med Viña.
Den 31 december kom resten av familjen och på kvällen gjorde vi en asado (grillade) och vid tiotiden åkte vi ner till stranden för att se fyrverkerierna vid tolvslaget. De höll på i en halvtimme, ganska imponerande. Vad som förvånade mig var att man skjuter inte i familjen, utan det finns "bara" de allmänna. Till det dracks de champagne med ananasglass, mycket god variation. Senare på kvällen, morgonen fortsatte jag med min kusin till Valparaiso för att fira det nya året. Det var helt underbart. Valparaiso är en studentstad, så det var fullt med massa unga människor och turister (jag tror inte jag har sett så många blondiner sedan jag kom till Chile) på gatorna. Det var som en karneval. På morgonen återvände vi sedan till Viña och på dagen åkte vi och badade.