Försenat recept

Intresset verkar vara ganska stort för receptet på min fantastiskt goda födelsedagstårta, så här kommer det. Orsaken till dröjsmålet var att jag hade slarvat bort det och jag vill, av omsorg om ert matlagningsrykte och era provsmakare, inte ge mig på att snickra ihop det helt ur luften.Förfärligt god chokladtårta


Förbered gärna bottnarna två dagar i förväg (eller ännu tidigare och frys in dem) och montera tårtan dagen innan, men dekorera den först samma dag, en tid innan den ska serveras.

x antal bitar

Chokladbottnar:
3 dl vetemjöl
3 dl socker
1,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
0,5 dl olja
2 dl mjölk
1,5 dl espresso
3 ägg

Nötbotten:
150g malen mandel
150g smör
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rum eller valfri alkohol att dutta bottnen efteråt

Fudge:
1,5 dl grädde
1 dl socker
1 msk sirap
100g mörk choklad
50g smör

Mousse:
8 dl grädde
4 blad gelantin

Dulche de lechemousse:
4 rågade matskedar dulche de leche (Finns att köpa på konservburk, du kokar den tre timmar helt täckt med vatten, annars sprängs de. Koka gärna flera på en gång, som du sedan kan spara i kylskåpet tills du behöver dem.)

Vitchokladmousse:
100g vitchoklad
skal och saft av 2 lime, eller citroner

Chokladbotten: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan de övriga. Häll smeten i en smord form och baka i ugnen till den precis har stelnat, ca 15 min.
Nötbotten: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och vispa ihop alla ingredienserna. Baka i ugnen i ca 20 min.
Fudge: Hacka chokladen fint. Koka upp grädden. Dra av kastrullen från plattan. Rör ner choklad och övriga ingredienser.
Mousse: Vispa grädden halvfast. Blötlägg gelantinet i lite vatten och tillsätt det och fortsätt sedan att vispa grädden till den är fast. 3 dl av den ursprungliga grädden blandas med dulce de leche. Smält den vita chokladen och blanda den med den övriga grädden och limen.
Montering: Dela chokladbottnen i två. Värm eventuellt upp fudgen igen och bre lite över den understa chokladbottnen. Bre sedan ut dulce de leche moussen, lägg på nötbottnen, som du har duttat med rom och bre även över chokladfudge på den, avsluta med ett lager vitchokladmousse och den sista bottnen. Täck hela tårtan med vitchokladmoussen. Ringla fudge längs kanterna och dekorera med en blomma i mitten.
Jag lämnar inga garantier för att tårtan lyckas och ta måtten med en nypa salt, för det beror helt på vilken slags ingredienser man använder och jag brukar höfta lite, beroende på vad som finns hemma och hur smeten känns.


Translation -

Following the great interest did I put up the recepie of my birthdaycake, if you are interested in reading it as well, please try to translate it in google first, and if it doesn't work, send me a message. I don't make any garanties, but I hope you will like it and this isn't the ideal dietcake, but I think that is quite obvious. Sweet greetings from Chile.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (visas ej)

Hemsida/Blogg:

Kommentar:

RSS 2.0