Väldigt gott och väldigt blandat

Nu blev det återigen väldigt tyst här, jag åkte till Santiago förra veckan och träffade en massa trevliga människor från YFU. Vi hade en "una comida internacional" där alla som har något med YFU att göra tog med sig en typsik maträtt från sitt land.


Mitt bidrag. De gick åt som smör i solen och flertalet skandinaver blev överlyckliga vid synen av kanelbullar, efter nästan ett års abstinens.
Det blev en stor buffé med mat och en ännu större med efterrätter. Jättegott! Jag rullade hem från middagen till en trevlig tjej som jobbar på YFU och agerade värdfamilj åt mig under helgen.


Jag fick även rycka in och rädda den andra svensken som är här. Han skulle göra kärleksmums, men hade inte hunnit och därför tagit med ingredienser och recept. Han stod lite panikslagen i köket där han varken kunde hitta decilitermått eller ställa in ugnstemperaturen. Efter använt en kaffekopp som mått för att ha koll på ett ungefär upptäckte vi att han hade köpt 1,5 liter mjölk istället för 1,5 dl... men bättre att ha mjölk över till kaffet än tvärtom.


Hon bor centralt i en mysig lägenhet och har den sköna vanan att ställa maten på bordet så att man får servera sig själv, istället för att få en överfylld tallrik framslängd, även om hon precis som de flesta chilenare visade sin gästfrihet med att insistera på att man ska ta mer, äta mer.


Translation -

Once again I've been absent a while, I was in Santiago the past weekend on a activity, one of very few, with my organisation, YFU. It was very nice! The first day did we arrange an international dinner and everyone had to bring something traditional from its country.

I brought cinnamonbuns, I couldn't think of a easymade maincourse, that wasn't too strange or contains odd ingredients but it was a sucess and several scandinavians were enchanted, after suffering a years cinnamonbunwithdrawal. I could as well enjoy some dishes which I hadn't seen since I left Sweden. We ate until we had get home rolling.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (visas ej)

Hemsida/Blogg:

Kommentar:

RSS 2.0