Matkavalkad

Jag märker att jag är inne på mattema nu, och mer lär det blir. September, nationaldagen firas här med fest och matfrosseri. Idag gjorde vi en rolig grej i skolan. På spanskan skulle vi bilda grupper om fyra och alla fick förbereda en maträtt, vars presentation och utförande betygsattes.



Vi i gruppen fick alltså fundera vad vi ville göra, vad som var möjligt eftersom vi hade både begränsad tid och material. Min grupp gjorde en slags efterrättspizza med marränbottnar, dulce de leche, m&m, konserverade jordgubbar, marshmallows och halvsmält glass. Lite för söööött för min smak, men uppskattades av de övriga i klassen. De andra grupperna gjorde pizza, zapapillas (friterad deg, typ munkar-socker), pannkakor med kolasås, sushi, antichuchos (kan inte garantera stavningen, men det är ≈grillspett) och churipan (kryddig korv med fralla, inte korv med bröd).


Translation -

I'm in a foodperiod right now, so there are going to be quite a lot about that. Septembre, the Independence day is celebrated here with festivities and gomandazing in food. In the Spanish class today did we have fun activity. We divided us in groups and every group prepared a dish, which was graded, as usually.

We hade a limit of ingredients and time, because we hade only the lesson and should bring all the tools. My group did a dessertpizza with sponge cake, dulce de leche, m&m's, strawberries, marshmallows and ice-cream. A little bit sweet for my taste, but the rest of the class like it. The others did pizza, zapapillas (fried dough, ap munks but without the sugar), pancakes with caramelsauce, sushi, antichuchos (skewers) and churipan (a sort of sausage with bread, not hot dog).
Kamilla

Mmm sopaipillas, gott. Inte förvånad över att klassen gillade er söta skapelse, det verkar ganska vanligt här att gilla extremsöta saker. Merengue i massor, och manjar på allt! Det är iofs gott så det är ju ingen fara, men det kan blir lite FÖR mycket. :D Heh, Viva Chile Mierda!

2011-09-13 | 04:47:34


Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (visas ej)

Hemsida/Blogg:

Kommentar:

RSS 2.0